Make-up-oppervlakkig?

          "Als het neerkomt op esthetische hulpmiddelen, lopen vrouwen het risico om veroordeeld te worden
            als ze het doen of juist niet doen." Lisa McInerney.

Maar oh zo vaak lees ik vreselijke comments op social media. Ze wegen niet op tegen de leuke comments maar toch wil ik hier even het een en ander over kwijt.
Als vrouwen, meisjes of mannen een foto plaatsen met het dragen van make-up volgt er soms een heksenjacht.
De make-up look dat ze ooit met zo veel trots wilden tonen aan de wereld veranderd al snel in een masker die menig mannenvolk afschrijven als fake, #hatersgonnahate!

Ik nodig elke hater uit om een weekje in de schoenen te staan van een make-up artist.

Ik kan boeken schrijven met mooie verhalen over even mooie vrouwen die binnenwandelen in mijn make-up studio met hun kin op de borst,
om 45 minuten laten terug buiten te stappen met een gevoel van ik kan de wereld aan.
Als we beslissen om toch die drink van het werk bij te wonen of we beslissen toch nog maar eens buiten te komen willen we ons toch even van een andere kant laten zien.

       "Ik ben weduwe en heb na jaren de liefde toch nog een nieuwe kans gegeven om mij geluk te brengen. Ik wil terug stralen vanbinnen en vanbuiten!"

Dames die na jaren eindelijk terug wat aan het werkwoord zelfliefde willen doen of meisjes van zestien die er van dromen om zich supermodel te wanen voor één dag.
Het komt er allemaal op neer dat we hulpmiddelen zoeken om ons goed te voelen. Ik ben ervan overtuigd dat door jezelf wat te pamperen je aangeeft het beste te wensen voor jezelf. #selflove

Als make-up artist is het niet de zoveelste fashionshow of fotoshoot die je voldoening biedt.
De oprechte dankbaarheid en het gevoel dat je het verschil hebt kunnen maken voor een persoon.
Ook al spoel je de kleurtjes er op het einde van de dag er terug af, maar even dat moment dat je in de spiegel keek en van jezelf zei "Waaw ik mag er best zijn!" maakt van make-up iets sprookjesachtig.

Astrid Bryan's make-up look, omdat Astrid weet waar ze over praat verkiest ze vaak een naturelle make-up look met één focus op de ogen.
Haar iconische eyeliner personaliseert haar look! Hier legt ik de focus op haar prachtige ogen door haar oogcontour te omranden met een zwart oogpotlood.

Op Astrid gebruikte ik Make Up For Ever's Aqua XL eye, dit potlood is waterproof en diep diep diep zwart :-).
Als hij aangebracht is kun je hem nog even uitvegen om een smoky eye effect te creëren erna blijft hij zitten tot je hem er afhaalt! (waterproof make-up remover)  

Aqua Xl Eye pencil in Black: €21,10
webshop: www.makeupforever.com
Store: Kunstberg 18, 1000 Brussel 

Ok er zijn dames die hun gezicht verstoppen achter lagen en lagen make-up en ik ben absoluut geen fan van alle Kim Kardashian of Kylie Jenner look-a-likes die je tegenwoordig achter elke hoek van de straat tegen het lijf loopt.
Ik vind Kim Kardashian zeker ook een aantrekkelijke verschijning, maar die kopie's van Kim K. in het straatbeeld zijn ontelbaar. #personaliseyourlook

Ook een leuke was het moment dat ik een bruid haar proef make-up aan het aanbrengen was. De vrouw in kwestie wenste een super naturelle make-up.
Na het minimum aangebracht te hebben was ze super tevreden en kon ze niet niet wachten om het resultaat aan haar man te laten zien. 
Het enthousiasme verdween snel toen ik telefoon kreeg om een nieuwe test te doen, omdat haar man zijn reactie was "amai precies Astrid Bryan".
Spijtig want de vrouw straalde met een minimalistische make-up look.
Uit ondervinding weet ik dat Astrid Bryan nooit felle make-up looks wenst buiten haar zwart oogpotlood die haar die iconische ooglook bezorgt , wat de man eigenlijk zei was "amai je ziet er te goed uit".

Mijn gedacht! Ladies als je make-up draagt, draag het het trots en als het je helpt extra te stralen en jezelf beter te voelen of je persoonlijkheid extra in de verf te zetten #justdoit!
Personaliseer je make-up look. En voor de mannen, Als je de volgende keer (stereotype natuurlijk) een auto gaat kopen, neem je dan ook een minder leuke en minder aantrekkelijke kleinere versie dan die je voor ogen had….?  

Een voor en na die ik deed bij mijn moeder, Mijn ouders wonen al enige tijd op een exotisch eiland. 
Door de felle zon is de conditie van haar huid niet optimaal. Door roodheid en dofheid weg te halen uit haar gelaat en de huid te egaliseren met een foundation met UV beschermer en te verzorgen licht haar gelaat als het ware op.

De huid beschermen tegen de zon is een must! zomer én winter! 
Ik gebruik graag RAD SPF15 over mijn hydraterende dagcrème.
Door deze regelmatig te gebruiken merkte ik op dat mijn huid lichter en egaler werd (bij nader onderzoek blijkt het product ook pigmenten te verbleken).
Hij verzorgt de huid ook door de talrijke antioxidanten die de zonnebeschermer iets duurder maakt in aankoop maar oh zo waardevol! 

Environ RAD SPF 15 €33,50
www.environ.be

België - Antwerpen - , Eiermarkt 31
www.parfuma.com

One thought on “

Comments are closed.