Gender Bend: The power of make-up. Make up tutorial

Gender bend make-up tutorial.

Products used:
M.A.C. Cosmetics: shop online! maccosmetics.be
NYX Cosmetics: nyxcosmetics.be
My Kit Co: Shop online mykitco.uk

Make-up/model: Tom Vandewalle Instagram
Hair: Philippe Michiels Instagram
Photos: Glenn Verbraeken Instagram

GENDERFUCKS

               'A gender bender  is a person who disrupts, or "bends", expected gender roles. Gender bending is sometimes a form of social activism undertaken to destroy rigid gender roles and defy sex-role stereotypes.'

Het staat als een blok dat ik rillingen over mijn glad geschoren benen krijg als mensen andere mensen in vakjes duwen!
Aan de andere kant is het weer ook niet mijn taak om mensen te veroordelen die bepaalde vooroordelen koesteren… snap je??? eh?! #RESPECTFORALL

Ok ok, ik ben absoluut geen drag, travestie, female impersonator. Simpelweg een sympathisant en bewonderaar. Een welgemeende 'fuck you' naar de "vakjesdenkers" #hatersgonnahate.
Ik ben een make-up artist en een dagdromer. Ik hou van cinema. Ik laat mij maar al te graag even meeslepen in een mooi, boeiend of fantasierijk verhaal.

               'Even mezelf niet zijn en niet te hoeven nadenken aan de dagelijkse dingen des levens. #TAKEMEONAMINDTRIP'

Een volledige transformatie en in dit geval een genderbend zet je letterlijk voor even in iemand anders schoenen. Geloof mij als je een ton make-up op je gezicht hebt drie paar valse wimpers, een pruik die langer is dan de gemiddelde zeemeermin haar lokken,  je volledig ingesnoerd bent in dat corset en schoenen die je dichter dan ooit bij planeet venus brengen,  dat doet iets met een mens.
Een aantal weken geleden had ik het voorrecht een persoon te helpen om een perfecte transformatie neer te zetten op de miss travestie verkiezingen. Ik ga onmiddellijk toegeven dat ik geen fan ben van schoonheidswedstrijden maar…
Op de avond van de wedstrijd werd het mij al snel duidelijk dat er veel meer aan de hand was.
Maanden en maanden aan voorbereiding, repeteren, de juiste outfits zoeken en de moed hebben om jezelf op een podium te zetten om mensen in vervoering te brengen.
De kandidaat waarvoor ik de make-up verzorgde droeg het verhaal mee om voor jezelf op te komen, om jezelf even in de spotlights zetten en anderen te inspireren.
En juist dit is een van de belangrijkste dingen dat een gender bend teweeg brengt.  Mensen sensibiliseren dat het ok is om even je inner female self of wat dan ook naar boven te laten komen, je kwetsbaar op stellen en even zweven in een fantasie die eveneens de schijnwerpers op je mooie hoofdje laat schijnen.

Mira Rubia kun je hier terug vinden! (Facebook)
Tekst: Tom Vandewalle for Beauty Blog: Let's get sassy! 10.10.17