BEAUTY & HAIR TALK JAMILLA BAIDOU

Products used:
M.A.C. Cosmetics: Shop online! maccosmetics.be
Zoeva Cosmetics: Shop online!  zoevacosmetics.com
My Kit Co: Shop online mykitco.uk
Kevin Murphy: Shop online kmstore.be

Make-up/hair: Tom Vandewalle Instagram
Model: Jamilla Baidou Instagram
Photos: Glenn Verbraeken Instagram

JAMILLA!

               'Als de naam Jamilla Baidou geen belletje doet rinkelen; Facebook guru, grappige covers in het antwaaarps, the voice? niks?
Bon, steek je hoofd dan maar terug in het zand. Deze stevige brok aan schoonheid en humor is here to stay!'

Een klein jaartje geleden kreeg ik een telefoontje van Jens (partner in crime van Jamilla) met de vraag of ik een fotoshoot wou verzorgen van het olijke duo.
De foto zou dienen als promo voor een online serie "Hé BV rij je mee!" waarin het duo verschillende BV's mee zou nemen in hun auto waarin een rit volgt vol anekdotes en grapjes.

Ik volgde Jamilla stiekem zelf al een hele tijd op haar Facebookpagina. Bij het bekijken van haar filmpjes, kan ik niet anders dan lachen om haar jokes.
Jamilla is geen chick die dagelijks een uur voor de spiegel staat te make-uppen en dat is top! Ongegeneerd filmt ze zichzelf elke dag om daarna uren te editen aan haar dagelijkse vlogs.
Ik zie het menig bekend vlaanderen niet snel nadoen.

Het is ongeloofelijk leuk om haar af en toe om te toveren in een beauty queen. Jamilla is gezegend met een stel prachtige ogen en haar gelaat heeft een mooie vorm waardoor het als make-up artist veel voldoening geeft om met haar samen te werken.

               'Jamilla is geen chick die dagelijks een uur voor de spiegel staat te make-uppen en dat is top #BELLENATURELLE

Voor Jamilla haar nieuwe muziekvideo kwam ze langs in de make-up studio om haar make-up en haar te laten verzorgen.
Omdat ze een lange dag voor de boeg had was het belangrijk dat haar make-up goed bleef zitten.
Ik krijg vaak de vraag hoe ik dat doe:

Tip 1 😉

Prime de ogen! Dit wil zeggen: Maak de ogen vetvrij met een miscellair water en breng een oogprimer op.
Ik heb al veel verschillende producten getest die zogezegd de ogen primen maar NIKS werkt zo goed als de paint pot van M.A.C.. Voor Jamilla gebruikte ik deze in de kleur "groundwork".

Tip 2

Gebruik oogschaduw die goed gepigmenteert is en liefst met een matte finish (deze blijven nog beter zitten). Ik gebruik sinds kort een oogschaduw palette van ZOEVA en ik ben echt verliefd op het "Caramel Melange" palette. Op Jamilla's ooglid gebruikte ik de kleur "Universal Delight" en in de buitenste ooghoeken bracht ik wat definitie en schaduw aan met de kleuren "Finish Sensual" en " Edible Gem".
De kwaliteit van de oogschaduwen zijn fantastisch! Ze voelen super zacht aan, geven veeeeeeel kleur af, blenden makkelijk en voor een palette met 10 kleuren betaal je maar een kleine €22…what more can I say? #IWANTTHEMALL! #ZOEVA #CRUELTYFREE

Tip 3

Als we over long lasting spreken horen we natuurlijk ook waterproof. Een regenbui of een glas pinot noir recht in je gezicht? Werk je ooglook af met een waterproof oogpotlood en waterproof mascara en je zit safe van s'morgen vroeg tot…wel de ochtend erna 😉 #ITSLONGLASTING!

Voor het haar van Jamilla gebruikte ik een leave-in conditioner. Dit beschermt het haar tegen de hitte van stijl- of krultang.
Om ervoor te zorgen dat de krullen extra lang houden spray ik haarlak op het haar, even doorkammen en daarna krul ik de lokken met een krultang.
"SESSION.SPRAY" haarfixator van K.M zorgt voor een mooie glans en fixatie. Nadat ik Jamilla's haar gekruld heb kam ik met een grove kam de haren goed door om een natuurlijke finish van de lokken te creëren. #HAIRDONE #LETSGO!

De KEVIN.MURPHY producten vind je exclusief bij geselecteerde kapperszaken of kan je online bestellen bij www.kmstore.be .
Leave-in conditioner: UN.TANGLED KEVIN.MURPHY
Haarspray: SESSION.SPRAY KEVIN.MURPHY

Jamilla Baidou kan je hier terug vinden! (Facebook)
Tekst: Tom Vandewalle for Beauty Blog: Let's get sassy! 15.10.17